
Výrobní zkoušky
Technická řešení
Výrobní zkoušky
Všechny trubky a tvarovky SAINT-GOBAIN PAM jsou ve výrobním závodě odzkoušeny na vnitřní tlak v souladu s evropskými a mezinárodními normami.
Hrdlové trubky
DN | Min. zkušební tlak při hydraulické zkoušce DN (bar) |
---|---|
60 až 300* | 40 |
350 až 600** | 30 |
700 až 1000*** | 32 |
1100 až 2000*** | 25 |
*Tlaková třída C40 a BLUTOP
**Tlaková třída C30
***Tlaková třída C25
Každá trubka je ve výrobě zkoušena hydrostatickým tlakem podle výše uvedené tabulky.
Normy EN 545 a ISO 2531.
Hrdlové tvarovky
DN | Kontrola nepropustnosti | |
---|---|---|
Zkouška vodou | Zkouška vzduchem | |
60 až 300 | 25 bar po 10 sekund vizuální kontrola | 1 bar po 10 sekund nebo ponořením do vody |
350 až 600 | 16 bar po 10 sekund vizuální inspekce | |
700 až 2000 | - |
Každá tvarovka je ve výrobě zkoušena vzduchem na tlak min . 1 bar.
Normy ČSN EN 545 a ISO 2531.
Přírubové trubky a tvarovky
DN | Kontrola nepropustnosti |
---|---|
40 až 2000 | Zkouška vzduchem při tlaku 1 bar po 10 sekund, kontrola pěnicím prostředkem nebo ponořením do vody. |
Trubky jsou navrženy a individuálně testovány v souladu s výše uvedenými kritérii.
Každá tvarovka je podrobena zkoušce vzduchem při tlaku min. 1 bar.
Normy ČSN EN 545 a ISO 2531.